Gol!!!!!! memang gol sudah sekorrrrr

Cit cit!!~~

"Dem..ada 2 ekor tu", housemate aku amek hangar yg dh patah. Ingatkan nk pukul cencurut tu..upanya dia cmpak kat cencurut tu..dem..calar pun idak. Aku amek batang penyapu. Aku tujah...!! "cwiittt ciiitttt.. then dia sorok bawah barang2. Bila kuar aku tak sempat nk tujah lagi. Terlepas la dia

"Dem"
"Abeh la ko Tabu..dia dendam pasni"
"Tu la..mesti kat markas dia ada muka aku kena pangkah"

Selepas seketika kami menonton world cup di ruang tamu beramai2. "Weh..dia masuk belakang ni!!".

"Hah..jom jom!!". Aku dan 2 lagi housemate bangun dan mendapatkan senjata. Aku dengan penyapu batang panjang. Sorang housemate ku dengan botol air dan lagi sorang dengan rantai moto besi. Fuhhh~~~ Hebat.

"mana dia?? tu bawah sofa". Aku yang bersenjata panjang pun dok kuis2 bawah tu. "Ciiittttt". Kompem ada bawah. Cencurut tadi lari ke belakang almari.

"Haa..sini2. Ko jaga sana. Aku jaga sini. Ko plak goyang2 kasi dia kuar mana patut". Mulut masing buat bunyi cuuttt cuuuuttt menarik perhatian cencurut tadi. Lagu wonderpet berkumandang.

"Apa yang pentinggggg..kerjasamaaa...apa yang penting..kerjasama!!!"

Kelibat cencurut tadi berlari cuba masuk ke markas bawah tangga. Aku kuis ke arah dapur, ia cuba masuk bilik aku..tp malang..bilik aku kunci rapat dan dengan pantas housemate ku menghayun di depan gawan dengan kunci besi tadii..dannnnn..goolll!!!!!!!!!!!

Yeahhhhh!!! gol cencurut tadi. Housemate aku lagi sorang dengan pantas memberi satu lagi confirmation kill..Bappp!!! Ok..kompem mati. Satu gol telah dijaringkan.

Comments

Masy said…
gol!!!

ok pastu sape angkat mayat cencurut tu? hahaaha
HEMY said…
akuu...dengan penuh geli berlapikkan plastikkkk
syah shah said…
mak oii... ganas... kompom bersepai cencurut tuh... isk isk iskkkk
HEMY said…
tak bersepai pun..elok je one piece. kalau nak goreng leh je bagi ko..ekekekeke
zonaku said…
gol!!!!


sapa besihkan crime scene?????

sekor lagik bila lak nk korang projekkan?
zonaku said…
This comment has been removed by the author.
Ku Tak Sempurna said…
ibu aku kata, cencurut ni dia bergerak kat tepi dinding je.. atau kat tepi benda2 laaa.. sbb dorang tak nmpk.. so, tggu tepi dinding je la...
haha.gila korang penuh semangat wei
HEMY said…
Tak juga KTS, kalau dh takdapat dinding elok je dia lari..ekekeke

cik selamah..kena semangat..kalau tak tido malam tak lena
niesz said…
yek!geli nye....hihi..
green said…
maaf laa, ak agak lampi n IQ rendah mlm ni..

tp ak tak paham entry ni..
cencurut tu amende? tujah?
zella y said…
geli oooo...
cencurut busuk!!

dh mati ke semua gang cencurut umah ko tu... ;)
Erina Asmawani said…
golllll!
abeslah, yg sekor lagi mesti dendam kesumat ngan ko, die geget2 baju ko.hohoho..cencurut kan adik badik tikus. Tikus haiwan pendendam. Takot tak? Takot tak? ;p