Open House mengejut Memuah Style

>> Wednesday, September 5, 2012

Ahad lepas, takde plan sangat lepas terpaksa kensel nak ke kenduri kawin kawan kat Perak nu. Tersilap plan. Masa mula2 dia jemput terpk nk bermalam kat sana sebab 4 jam perjalanan gak. Tapi masa tu tak terfikir time raya. Jadi bila hari sebenar dengan nk ke umah open house lagi menyebabkan plan dia just balik hari. Nak balik hari 8 jam total perjlanan tu aku takut Xiyad demam je. Penat tu dok dalam keta 8 jam. Pergi sorang2 plak tak best. Jadi aku call je kawan aku tu malam sebelumnya yg aku tak jadi datang. Wish kat tepon. Tapi masa dia tny "sok kau datang kan?" tu, aku terus jadi tergagap2. Yelah, aku memang nak pi..tapi tulah..

Ni tad tengah lunch kawan aku lagi sorang wassap plak. "weh, kata nak datang ngn Paap . takde pun". Masa aku baca mesej tu, ati terus laju je "pergh..aku lupa ke?". Masa tu terus berenti suap makan. Aduuhhh!!! Camne leh lupa ni!!! Kenduri kawan aku!! Siap dah bagitau memang nak pi kat Shah Alam tu. Bila aku menerawang balik otak aku pasal pa lupa, patut lah..raya punya pasal. Dok pikir nk gi beraya rumah kawan yg dah lama tak jumpa, n open house. Terus lupa. Member yang gi tu pun aku hampir2 gi beraya umah dia, tapi tak jadi sebab jalan dh berpusing2. Dia pun tak roger aku nak gi.

Gila rasa bersalah weh. Memang dah plan nak pi. Sori la kawan2 aku ye. Memang lupa sangat!!!
.................
.................
.................
.................

Benda dah lepas jgn dikenang lah, takleh nak pusing balik masa. Okay, teruskan entri. So Ahad tu tak jadi kenduri plan nak gi umah lain raya. Aku nk ajak Cembam beraya satu row jiran aku, tapi kena saiko kata macam pelik nak buat kat bandar ni. Ntah2 diorg tak sedia terima tetamu la apa la. Terus tak jadi.

Tengahari tu tertido kat ruang tamu then bangun around 2P.M nmpk la member baru si Iza tweet ada kat Putrajaya. Aku tweet la saja2 suh singgah skali. Then Manje plak tweet kata dia kt Kajang. Pun aku baru teringat yg si Manje ni ada tanya aku Ahad ada umah tak nak raya. Tapi aku kata nk gi kenduri. Ni dh tak jadi aku tak hapdet pulak!! Sume lupe lah!!!

So pendekkan citer dua2 jadi datang.

My 'open' house 

My 'open' house

Manje, Iyan dan Xiyad. hehehehehe

So aku bangunkan Cembam kata ada kawan nak datang. Cek2 kat dapur ada nasi dagang ngn ikan tongkol pemberian makcik umah terbuka dia smlm. Cukup la kot. Kt tweet Iza ajak Skeri plak datang. So tambah orang lagi. Alhamdulillah ada yg nak mai raya kan. Then pk2 takut tak cukup nasi dagang tu nk idang. Walaupun manje ckp perut dia sebu and cuma nak milo panas je, aku kuar gak beli makanan. Aku dh suh Cembam buat Radix coco sebab milo takde bila Manje smpai.

Plan nk beli sate UK, skali besit punya besit smpi2 aku tgok makcik dua orang siap cucuk sate lagi tepi tu. Wadehel..memang petanda tak baik. Yes..tepat skali. Upanya diorg tgh siapkan tempahan 1500 cucuk. Tak dapek la nak beli sate. Terpaksa ligat pikir. Teringat cembam ada wat soto. Call cembam tanya ada lagi tak mee or bihun, dia kata ada. Aku suh celur so aku leh beli sup kat UK tu. Then aku beli kari ikan tongkol yg rupanya tenggiri..hahaha. Terus besit balik. Manje dh smpi dah masa ni.

My 'open' house

Ni la Iza dan anak dia Danial. Anak dia ada iras Aaron Aziz skit

Otw balik Iza ada tweet n wassap dah otw gak. Aku bagi arah jalan separuh sebab dia kata ok nanti aku wassap lagi. So smpi umah Manje ngn Iyan dh smpi kami borak2, boleh plak LUPA letak henpon kat sofa, gi lepak dapur. Silent plak tu. Tau2 ada orang bagi salam. Eh, Iza dh smpi ngn Skeri. Terus aku rasa bersalah, "Ko ada call or wassap aku ek?". Iza kata ada. Tak berbalas. Mujur Skeri on the way masa tu so Iza call Skeri.

Sorrryyy~~~ Aku LUPA lagi!!!!! Jahanam tol la aku ni. Aku tau prasaan ko nk mai umah kawan ko tapi bila call nk bantuan arah takde yg angkat..Panas gak weh!! Sorriiiiiii lagi skali. Tapi Skeri memang knight in the shining armor Iza hari tewwww~~~

My 'open' house

Then kami pun lepak la kat dapur makan apa yg ada. Upanya ikan tongkol smlm tu agak besar. Jadi gulai tenggiri aku beli tu hold on dulu. Buat makan malam ni ko tahu!! Hahahahaha!!! Sup aku beli 2 bungkus pun bukak 2 je. Tapi memang marbeles la sup tu dimakan dengan bihum. Nyum nyum!!
My 'open' house
Macam2 kami sembang. Tapi mostly pasal aktiviti Tweet #memuah kami la. Kutuk sana kutuk sini, citer sana, terbukak gosip itu ini. Bwahahahahaha!! Iyan mujur tak wat muka, "ko bajet aku paham kapppeeeee" kat meja tu. Hahahahaha!!!
My 'open' house
Pastu lepak kejap kat ruang tamu makan biskut2 yg ada. Xiyad ok je ngan diorang sume. Pas anta nurseri tu dh tak krikkrik sangat lah. Dapat la duit raya Xiyad..Yeaaaa~~~ Manje amek minya helix yg aku belikan tu then mereka pun beredarlah. Sori ek masa korang balik Cembam tengah semayang.

Agak petang skit AkiraSuri or AtiKayat, nama sebenar aku tak tau plak smpi. Dalam 6:30 gak dia baru smpi dengan Savvy nye. Perwatakan dia tu ada lah sama dengan penulisan dia. Cara dia layan Xiyad tu pn aku mcm dh familiar dr penulisan dia. Tumpang semayang maghrib siap sebab dh gelap. Akirasuri tu nk makan, tapi dia takut lalu jalan ke umah dia tu gelap2. Lain kali la aku belanje pisang goreng ye. Hahahahaha!!!
My 'open' house
Xiyad ngn Kak Cik Akirasuri. hahahahaha

Haaa nindiaaaaa saya datangkan khas gambar Akirasuri Xclusif yg korang tak penah nampak lagi kan kompem orang nye camne. Hahahahaha!!! Dia tak kata pape pun suh mozaic muka ke apa. Aku siarkan je lah. Haaa...

Mekasih banyak sudi datang ke teratak lawa aku ni (takleh kata buruk sebab kita kena bersyukur ngan apa yg ada..hahahaha). Harapnya takde la rasa tak puas hati dibawa mati...eh pulang. Haaa. Walaupun kupis ku nipis..tapi sedap kan Skeri? Hahahaha!!!

Ini lah namanya open house mengejut. Sampai kan aku LUPA nk jemput Aima. Dh malam baru Cembam kata "tak jemput Aima. Dia kat putrajaya je kan?". Dah malam baru ingat. Hahahahaha!!! Kapten pun dh petang tu baru teringat bila depa tanya. Aku call, memang idak le kapten nk gi secara tetobe camtu. Jauh weh...

Jadi sori sangat sebab tak terjemput korang ye!!! Memang mengejut dan aku sangat LUPAAAAAA

6 comments:

Masy September 5, 2012 at 2:55 PM  

memang bertemakan LUPA laaa perayaan ko tahun ni hahahahhahha

Jard The Great September 5, 2012 at 2:57 PM  

hahaha.. mmg last minit plan ek. ok ai forgive u. cehh.. cam haramm. hahaha

HemyKacak,  September 5, 2012 at 3:01 PM  

Memang pun.kira la sdri brp byk LUPA aku taip dlm entri ni

Jard,ko jauh dr kl nk ke umah aku pn kan?(alasan bawa gaduh).hahahaha

Anonymous,  September 5, 2012 at 3:36 PM  

oh keri hero ku. (perlu ke aku puiiii kat ayat ni????)

Iza

zonaku September 5, 2012 at 8:11 PM  

hahaha.. tahap serius ni....



jgn esok lupa nak pegi sudah ye...

sri noraima othman October 5, 2012 at 2:31 PM  

nasib aku baru buka blog arini. dimaafkan . hihihi.

mmg LUPA btul tema raya ko tahun ni.hahaha

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP