Short tips on Hong Kong Trip

>> Wednesday, December 8, 2010

Oh, I read one of my comment from my fellow bloggers yg dah lama tak komen (ekekeke) on the tips nak pergi sana. Actually nak bagi tips pn tak tau a good one or not because I stayed there for 3 nights only. Tapi a tip for a 3-night stay of course la aku layak untuk bagi kan. So ni antara yang I can give ye;

1) Bawak kasut ye. Tak guna dh selipar tu..sejuk. Ko takkan jumpa orang pakai selipar (at least pglmn aku la) kat area situ.

2) Beli la Octopus Card tu. Bapak memudahkan hidup kau kat sana. Travel saja guna kad tu. Pantas dan Tuntas.

3) Bawak la kompas. Senang nk semayand di mana saja. Walaupun pompuan leceh skit nk semayang, tapi kalau tuhan dh bagi Rukhsah macam2..buat je la ye. Nak mudah beli yang debu tayamum orang jual tu..senang skit.

4) Bawak botol air selalu. Senang nak tadah bawak masuk toilet

5) Diorang tak terer english weh. Siyes..yang pakai kot pn garu kepala. So pandai-pandai la pilih orang kalau nak tanya. Jangan tanya geng-geng Char Hon Nam plak (Young N Dangerous sapa layan angkat tangan)

6) Nak makan, beli la fries MCD tu. Kita kan tau sistem diorang masak mmg ada khas bekas goreng kentang. So minyak dia tak bercampur. Tapi kalau source minyak tu pn korang ragu, try roti..kalau roti pn korang ragu..bawak la banyak2 maggie.

7) Nak pergi Disneyland kalu, cek website yang aku letak kat entri sebelum ni. Sume parks yang ada so korang tau mana nak pergi n takkan terlepas mana2 park.Oh, makanan dalam Disneyland mahal, seludup la crackers ke apa dalam beg kamera ke, spende ke..bra ke..ahahahaha

8) Nak beli subenir beli la kat Night Market. Beg Tangan kat sana 99% tak Ori..ada yang ori. Tengok camne bahagian dalam dia korang akan tahu. And, tawar la selagi boleh

Tu je yg dpat aku fikirkan dan share. Hehehehe

4 comments:

LORD ZARA 札拉 December 8, 2010 at 7:32 PM  

Haish~

Ni yg teruja ni~

he he he~

Pocket December 8, 2010 at 9:47 PM  

pasal fries tu pocket kena komen sikit,
masa kat japang dulu, pocket pernah keja goreng menggoreng nih,
sorry nak cakap.. minyak haiwan pun ada jgak so...

tak der ker persatuan islam hongkong gitu gitu yg buleh kita talipon.
kot kot la buleh tanya..
makanan segera mana yg buleh makan.
tanya embassy maybe?

HEMY December 8, 2010 at 10:51 PM  

zara : hehehe..pegi la..apa lagi..

pocket : ye ke...huhu..lepas ni kena tukar strategi plak la..aku mmg bawak maggie dari Malaysia sepeket besar tu...tp kat luar yg tu la alternatif dia...

popeyes je aku jumpa kat airport ada certified halal

syah shah December 9, 2010 at 9:53 AM  

pergghhh... siap tips... okeh, bookmark page ini.. lepas tu print... hohohohohoh :D :D

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP