Hong Kong Trip episod 2 - Disneyland Hong Kong

>> Wednesday, December 1, 2010

First day, memang tuju Disneyland dulu. Bangun dlm kul 9 camtu, start gerak dalam 9.30 pagi. Memang ikut suka hati je la timing. Cembam pn tak kebah sangat kan. Bilik hotel tu letak HEAT pn sejuk gak. Tak macam hotel aku dok kat Perth dulu. Aku ikut map kecik yang hotel bagi untuk ke Mong Kok Station.

Sampai2 kat situ..BLUR. Bapak banyak service train dia. Berselirat2 dia punya rail line. Ada dalam 6 servis rasanya. Aku mula-mula nak beli disneyland ticket tu, tapi macam kena tukar2 station. And aku tgok notis perjalanan sehala punya tiket takleh tukar kat Tsim Tsa Sui gitu. Mcam le aku tau kat mane tempat tu.

Berlegar2 gak aku carik kaunter n try tanya orang. Sudahnya mamat tu garu kepala then cakap cina je ngan aku. Ahahaha. Bila dh jumpa kaunter, aku terus je beli lagi satu octopus card and topup yg kawan aku punya. Then terus naik tren ikut map n tukar ikut station ikut map gak. Bila ada octopus card tu senang. Ibarat touch N go tapi lagi hebat. Sume benda pakai tu je.


Ni design tren ke Disneyland. Comel je. Tempat gayut pn kepala Mickey punya design.


Akhirnya kami sampai. Tu la dia muka tak berapa nak sihat. Terpaksa peluk lebih utk lebih panas. Eekekeke


Ni kat area pagar nak masuk dah ni. Kami kena seludup biskut masuk dalam. Mujur masa cek staf tu kasi bawak. "Muka ikhlas, jujur cam aku...org memang kasi bawak masuk biskut insyaAllah", kata aku kat Cembam lepas dapat masuk.


Ni tempat collect counter. Teknologi terbukti berkesan. Yang aku book online tu memang dapat dah tiket dia..Yeahuuu~~~

HongKong Disneyland

HongKong Disneyland

HongKong Disneyland

HongKong Disneyland



Yaaa~~~ Masuk2 je orang dah beratur nak amek gambar ngan Mickey Mouse. Kitorang tak gi beratur pn. Bukan la Fana sangat kan. Kitorg continue on exploring.


Cewah.cam kat luar negara..eh, memang pun. Nyiahahahaha~~~


Dalam bangunan-bangunan ni semua jual souvenir Disneyland. Murah skit la banding beli kat Mines punya Disneyland outlet.




Smart je susun atur barang-barang dalam kedai depa ni..macam nak amek gambar kat semua sudut rasanya.



Tak naik pun menatang ni. Memang jalan2 ngn kaki je nk cover sume disneyland ni. Huhu.


Bila rasa lapar skit, makan biskut dan air masak yang kami bawak sebagai bekalan. Tengok orang makan jagung rebus cam best sangat. Bila tgok rega 6 hengget (12HKD)...tak beli weh. Ni balik Malaysia ni aku tengah teringin makan jagung. Ahahaahaha.

Tempat pertama kami lawat is the Adventureland. Ada tayangan Simba the Lion King. So itu le performance pertama yang kami layan. Gambar-gambar dia next entry plak eh.

Aku ada tiket Narnia 3D dah ni. Nak tengok takde kawan plak. Nak bagi orang kena amek kat Cyber ni ha..Haishhh. Aku ada company dinner. Tp cam 51% berat ke Narnia nih!!

9 comments:

zonaku December 1, 2010 at 1:47 PM  

pegi la kampeni dinner.. mana tau dapat lucky draw cam dak anne ari tu


pesal pic last tu ada 3 kepala makhluk????? y last tu iras ko laaaa

Fiza Z. Abidin December 1, 2010 at 2:26 PM  

gamba yg last tu btul2 mcm sedara...ada bau2 bacang kah :P

cian Cembam eh, terserlah muka demam dia..mata pun kuyu je..wrong timing eh...

Masy December 1, 2010 at 3:08 PM  

rasanya klu bjalan2 tu nanti bole baik. dah baik ke cembam?

aku sgt tkilan x dpt sambar tiket narnia tu T_______________________T

dextrike December 1, 2010 at 7:37 PM  

dyh da dpt ticket narnia anda.. :D

Ann December 1, 2010 at 9:05 PM  

syoknyer...terasa nk pi HK lps tgk pic2 ni

aim-a December 2, 2010 at 1:48 AM  

aku nak tiru komen bella.serbenier serbernier!! hihihi

Pocket December 2, 2010 at 1:55 AM  

Peergh!!
panglaman tu gi walt disney kat honkong,
teringin jgak nak dgr Si mickey nyer cakap mandarin.. mesti lawak.

diorang check bag!!
peh.. seb baik ko bawak sebikut jer..
kalau ko bawak nasik lemak ngan rendang tok plus picnic basket ke dalam tu.. mahu kena tendang keluar ke parking lot.
(Kami kat Universal studio japan dulu buat gitu, memang nasik lemak n rendang.. picnic kat parking lot beb!!)

last : lenkali kalau sejuk or cembam kesejukan.. sila lari lari anak!!
sure peluh nyer hahahah:)

Erina Asmawani December 2, 2010 at 9:25 PM  

sokong kak zona! hahaha
(sebenarnya ayat jeles ni.huhu)

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP