Weekend utk wife. tak kisah la poket kosong sebab saman~~

My lovely wife

Rindu banget ah sama kamu~~~

Hujung minggu ni adalah minggu melawat Kemaman dan Bengkel "Generasi penerus yang kacak".

Oh ye...ada info untuk dikongsi. Pada sapa yang banyak sangat saman macam aku yang telah diblacklist..Ada cara nak dapat kan diskaun.

1. Pergi ke kaunter trafik berdekatan...mintak list saman-saman korang
2. Bagitau nak bawa ke mahkamah untuk saman-saman tu semua
3. Mahkamah akan bagi tarikh untuk perbicaraan
4. Masa kat mahkamah mintak rayuan. So far dapat RM80 untuk setiap satu RM300 punya speedtrap saman.

Nota : Hanya owner je la yang leh masuk mahkamah ni. And, mungkin sebab skang dh masuk zaman kena bayar saman..tak tau la kot kalau masuk mahkamah pn dh tak dapat banyak kurang. tapi ni latest info aku dapat dari pakcik pada pakcik yang kerja polis. Mungkin juga mahkamah akan rasa fedap nak degar kes-kes camni n kuar notis "jangan harap dapat kurang..bayar je". Sumenya mungkin dalam usaha mendapatkan duit untuk kerajaan.

Malangnya...aku bukan owner saman. Kakak aku owner and dia ada kat Ousie. Huh!!~~ So, aku tak dapat nak buat..aku share untuk ringankan beban korang.

Comments

Jard The Great said…
ooo.. itulah kegunaan masuk mahkamah.. thanks for the info
Masy said…
kes kakak ko ni kene la dia bayau penuh eh. uhuhuh~
Kniedaz said…
nak g mahkamah tu yg malas..hubby ada satu saman..kantoi la nak wat road tax bulan ni
syah shah said…
aku takde saman... pemandu berhemah... err... takdela berhemah sangat... tapi kira okla... hhahahahahah :P :P

yang tak berhemahnya pasal tadak lesen... kikikikikik :P :P
Mak Su said…
tq for the info, eheemm, ada bengkel ka...ahaks
zonaku said…
aku check cara masy ajar.. xder saman lak aku ni...kagum!!!!!

tq 4 info..

errr.... bengkel apa ko kene g time cuti???? brp ari tu?
me3n said…
Saman ku banyak masa kat Universiti dulu..pernah juga parking kat tempat lecturer ;p.