Weekend utk wife. tak kisah la poket kosong sebab saman~~

>> Sunday, August 1, 2010

My lovely wife

Rindu banget ah sama kamu~~~

Hujung minggu ni adalah minggu melawat Kemaman dan Bengkel "Generasi penerus yang kacak".

Oh ye...ada info untuk dikongsi. Pada sapa yang banyak sangat saman macam aku yang telah diblacklist..Ada cara nak dapat kan diskaun.

1. Pergi ke kaunter trafik berdekatan...mintak list saman-saman korang
2. Bagitau nak bawa ke mahkamah untuk saman-saman tu semua
3. Mahkamah akan bagi tarikh untuk perbicaraan
4. Masa kat mahkamah mintak rayuan. So far dapat RM80 untuk setiap satu RM300 punya speedtrap saman.

Nota : Hanya owner je la yang leh masuk mahkamah ni. And, mungkin sebab skang dh masuk zaman kena bayar saman..tak tau la kot kalau masuk mahkamah pn dh tak dapat banyak kurang. tapi ni latest info aku dapat dari pakcik pada pakcik yang kerja polis. Mungkin juga mahkamah akan rasa fedap nak degar kes-kes camni n kuar notis "jangan harap dapat kurang..bayar je". Sumenya mungkin dalam usaha mendapatkan duit untuk kerajaan.

Malangnya...aku bukan owner saman. Kakak aku owner and dia ada kat Ousie. Huh!!~~ So, aku tak dapat nak buat..aku share untuk ringankan beban korang.

7 comments:

Jard The Great August 1, 2010 at 11:44 PM  

ooo.. itulah kegunaan masuk mahkamah.. thanks for the info

Masy August 2, 2010 at 8:11 AM  

kes kakak ko ni kene la dia bayau penuh eh. uhuhuh~

Kniedaz August 2, 2010 at 8:53 AM  

nak g mahkamah tu yg malas..hubby ada satu saman..kantoi la nak wat road tax bulan ni

syah shah August 2, 2010 at 3:09 PM  

aku takde saman... pemandu berhemah... err... takdela berhemah sangat... tapi kira okla... hhahahahahah :P :P

yang tak berhemahnya pasal tadak lesen... kikikikikik :P :P

Mak Su August 2, 2010 at 5:34 PM  

tq for the info, eheemm, ada bengkel ka...ahaks

zonaku August 2, 2010 at 9:26 PM  

aku check cara masy ajar.. xder saman lak aku ni...kagum!!!!!

tq 4 info..

errr.... bengkel apa ko kene g time cuti???? brp ari tu?

me3n August 3, 2010 at 8:12 AM  

Saman ku banyak masa kat Universiti dulu..pernah juga parking kat tempat lecturer ;p.

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP