Bukit Cahaya Sri Alam - bersama family

>> Thursday, July 1, 2010

Tengah main syok-syok tenis di gelanggang Kelab Komuniti Cyberjaya..awan gelap mula berarak. Angin sepoi-sepoi bertukar semakin keras. Bintik-bintik kecil atas court semakin besar dan merebak macam panau yang menjangkiti tengkuk di fast forward kan...Maka balik la umah dengan perasaan tidak begitu puas bemain petang ini.

Nak keluar makan. Last makan malam dok umah bujang ni 3 hari lepas rasanya. Join housemate makan kat restoran depan umah kami ni. Sebelum ni memang lamaaaa sangat dah tak makan malam kat luar. Ada la makan malam. Tapi kadang meggi. Tapi selalunya memang tak makan langsung la malam. Ada sekali tu rasa lapar nak muntah..tapi tidor je la.Simpan lapar untuk esok.

Ahahaha..itu lah aku. Mentaliti aku kata, makan leh save duit. Padahal kalau kira 4 hengget extra setiap malam utk makan, sebulan baru 120. Tapi aku memang macam ni. Kalau keluar duit servis kereta bulan tu, alamat memang la save gila makan. Huhuhu~~ Mungkin ni rahsia body aku yang mengiurkan ni..Huwaahahahaha~~~

*************************************************

Ok..entri kali ni bukan pasal honeymoon..cilok ke lain dulu. Ni gambar hari kedua aku berbini baru..hehehe. Kami sekeluarga pergi Bukit Cahaya Sri Alam atau Bukit Cerakah atau Taman Botani Shah Alam. Tak kira la apa pun nama dia..tempat dia sama. Alang2 famili ada sekali lepas konvo adik aku tu, kita hang out la ramai2 kan.

Aku share gambar-gambar sekitar taman 4 musim dulu lah ye...nak aplod banyak. Then kena make sure cantikkk..yang tk berapa berkenan tu kena edit skit plak..hehehe.


Bukit Cahaya Sri Alam

Ni time nak masuk. Sapa yang tak pernah pergi, nak masuk taman 4 musim ni RM3 untuk dewasa ye. Nak masuk Bukit Cerakah ni plak RM3 juga tak silap aku. Haaa..so jangan aci masuk tk bawak wallet pulak yeeee.

Bukit Cahaya Sri Alam

Bukit Cahaya Sri Alam

Time kami masuk tu time musim bunga...Tapi seperti yang korang lihat..bunga dia tak seindah mana pun. Aku bajet cm kat korea n jepun daun merah apa sume tu. Huhu..Jadi aku sarankan cek dulu musim apa..paling baloi musim salji kot..leh la main salji. Ye lah..nak ke obersea..takde duit..huhuhu

my sis



Bukit Cahaya Sri Alam

Gambar terakhir ni aku amek kat luar taman tu. Bunga matahari dengan pencari rezekinya. Kalau ada lense makro..mesti lagi indah gambar aku. Ni yang rasa nak beli lense makro ngan duit bonus..eh?? Laaa..abeh dah bonus bayar hutang..mwahahahhaa

10 comments:

zonaku July 1, 2010 at 1:54 PM  

x meriah betul bunga tu.... baik tgk pokok bunga mak aku tanam..

meriah!

last pic best! tp aku ni.. semua pic ko amik aku kagum! muahahhahahaa

syah shah July 1, 2010 at 1:55 PM  

Gila berkurun tak pegi sana... duk cakap nak pegi, tapi tak jugak sampai-sampai lagi... heheheheheh :P :P

walopon takde lens makro, gambo tu tetap cantek... aku ske!!

Mr PenyuBiru July 1, 2010 at 2:04 PM  

err..err..yg baju pink/red tu adik abang hemy ke? hehehe...

k.e.r.i. July 1, 2010 at 2:14 PM  

whoah, lens makro.
sampai sekarang tak terbeli.
muahahaha

LotsOfLove-Pearls July 1, 2010 at 2:18 PM  

dulu pena masuk rumah 4 musim tapi tengah renovate. perubahan musim ke musim sejuk.

agak sejuk di dalam sana.

hehehe..

Masy July 1, 2010 at 2:23 PM  

aku gi aritu musim sejuk. yeaahhh baru la best.. dah la kat luar panas meletop2 hahaahhaha

Dith July 1, 2010 at 3:08 PM  

baik juge ko pakai lens tu, kalau pkai macro.. kena sengat ler jwbnya

Erina Asmawani July 1, 2010 at 3:10 PM  

gambar last tu kalo gune lens makro dengan bulu2 kaki lebah pun let nampak..nice2! ;)

P/s: abah ko de style la..sempoi..hee..ko bdn menggiurkan? erk! fengsan! lol

p/s: g wat tag ok

HEMY July 1, 2010 at 3:24 PM  

zonaku, haah...tk meriah sangat pun bunga dia..ntah betul bunga 4 musim ntah idak

thanks syahshah

ye..adik penyuuu

k.e.r.i, tuh la..beli yang filter close up je mampu

LOL n Masy, memang sejuk masuk sana..then leh kepal ais gak..jadi laaaa

Dith, kih kih..demi gambar terhebat..kena sengat pn takpe

erina, dia mmg cool..tp aku lagi coollll

Farah Y July 1, 2010 at 8:02 PM  

Ei, dekat sangat dengan rumah aku dah ni. Hehe. Next time, kalau aku ada kat Msia, jemput datang rumah la ye :)

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP