Sana sini Israel. Selemah-lemah iman kita mampu buat apa??

>> Thursday, June 3, 2010

Alhamdulillah ramai orang islam sedar tentang serangan kapal tempoh hari. Aku yang tak baca paper dan tak tengok berita pun tau jug dari blog-blog yang berkongsi cerita. Semalam pn baca temuramah dengan orang Malaysia yang baru dibebaskan.

Ada yang buat banner, poster dan macam-macam lagi kan..Alhamdulillah. Time macam ni kita nak boikot balik segala mcam produk kat luar sana tu yg datang dari diorang. Tapi tak sume akan buat sebab dah terbiasa guna bukan. Dan ramai juga yang kerja dalam syarikat-syarikat macam ni. Tak relevan nak boikot.

Tapi aku terpikir satu benda. Facebook. Yep. Yang ni kalau korang delete account tak mengganggu ekonomi syarikat malaysia kan?? Tak mengganggu periuk nasi orang muslim kan? Ada yang buat tak? Aku yang tak berapa tahu ni rasanya Facebook tu mmg yahudi punya kan? Kita pakai dia dapat duit kan..?? Duit bagi skit kat dana tentera Israel juga kan? Then peluru2 tu duit dari kita kan?

Aku baru daftar millatfacebook. Tapi masalahnya smpi skang tak dapat lagi verification email. Jadi soalan saya..sekecil2 jihad delete akaun facebook ni korang leh buat? Hmm..Aku kompem sangat masing2 akan kuarkan sebab sahih kukuh hebat terbabowwww untuk terus guna facebook. Antaranya mungkin;

1. Betul ke 100% yang facebook ni yahudi punya/ Israel punya
2. Kita bukan buat apa..nak stay connected ngan kawan. Lagipun ada ke benda best bukan yahudi punya??
3. Kita guna benda diorang buat dan war-warkan tentang kekejaman diorang kat produk diorang sendiri

And macam-macam lagi. So, camne? Pung pang pung pang sana sini. Benda kecik ni leh buat?? Ada alternatif lak tu. So??

18 comments:

Erina Asmawani June 3, 2010 at 12:05 PM  

aku baru tahu facebook jew yg buat pas baca entry nih (T_T) camne nih?

Masy June 3, 2010 at 12:07 PM  

takmo la aku beralasan itu ini pasal fesbuk ni hehe. cumanya aku mmg akan daftar milla...apetu tadi lupe dah, n still menten yg ada ni.

skit2 pindah ke milla... tu la camtu cadangnye.

HEMY June 3, 2010 at 12:21 PM  

Erina : aku dengar yahudi mcm fotopages dulu..tp sahih nye tak tau camne

masy, tuh la.kadang aku tgok sedih gak...pung pang mcam2..bila aku komen mampu berdoa je...ada yg kata tak cukup jihad..tp yg kecik camni camne??

Mak Su June 3, 2010 at 12:30 PM  

bagus gaks tu, nanti milatfesbuk tu invite maksu ek... we have to make a change to change

HEMY June 3, 2010 at 12:32 PM  

ok..sy rasa yahoomail mcm block je millat ni..tak dapat lg verification email dia

~wAniE~ June 3, 2010 at 12:52 PM  

aku penah baca yg facebook nie pengasasnyer yahudi..tp aku lupe ku baca kat mane...ermmm tula..facebook dh melalaikan kita...nk delete mc syg gile..kalo aku blh delete akaun facebook mmng aku berjihad sungguh2..tp sanggup kah aku????

HEMY June 3, 2010 at 12:57 PM  

aku dh register millatfacebook..facebook gak..meh le remai2

zella y June 3, 2010 at 1:24 PM  

millatfacebook tu ape??

Mohd Shahrul Hafizi June 3, 2010 at 1:41 PM  

Millatfacebook? 1st time dengar. Perkongsian yg menarik tapi entah la bro. Banyak sangat invitation join social networking. Rasanya nak back to basic. Utus-utus surat je. Lagi best kan. :)

Pacifist June 3, 2010 at 1:49 PM  

Sampai bila pemimpin dunia Islam mahu berdialog dan berjabat tangan dengan zionis laknatullah? Sampai bila kita harus melihat umat Islam disembelih? Sampai bila jihad ilmu, ekonomi, hawa nafsu akan berakhir dan ditukar dengan jihad Al-Qital pula? Disaat tentera Zionis membantai umat Islam, kita masih berjihad hawa nafsu? Ketahuilah selagi kita masih bernyawa,selagi itulah jihad hawa nafsu tidak akan berakhir, sedangkan jihad Al-Qital hanya pada waktu-waktu tertentu. Para sahabat(Rasulullah) berjihad hawa nafsu setelah kembali dari medan perang, sedangkan kita menolak untuk berjihad dengan pelbagai alasan. Kenapa kita tidak berjihad dengan semua jihad yang ada, dan mengikut kesesuaian waktu dan masa? Kenapa kita mengambil tanggungjawab lain untuk mengelak tanggungjawab yang lain? Sedangkan tanggungjawab itu perlu dipenuhi secara berturutan? Kenapa takut dengan kalimah JIHAD? Saya bukan mengejar mati, tetapi lihatlah apa yang berlaku di Palestin dan tanggungjawab kita, dan jika kita masih di takuk lama. Maka, saksikanlah drama air mata ini hingga ke anak cucu kita. Katakan pada mereka, itu sudah nasib mereka(Palestin) dan tiada apa yg mampu dibuat oleh kita.

Ann June 3, 2010 at 2:01 PM  

ustaz zaharudin pernah sentuh psl hukum facebook bbrp bln lps

ikut fahaman ak dr artikel ustaz tu...tak de sumber yg leh dpcayai yg pemilik tu beri dana pd zionist wpun pemilik tu yahudi...kalo kita hnye dgr dr khabar angin, takleh nk jatuh hukum fb tu haram la...

nk tau lbh lanjut, pi website ustaz tu..

so far aku pi website yg senaraikan produk2 yg hrus dboikot, xdelak senaraikan fb...

joegrimjow June 3, 2010 at 2:06 PM  

skrg ni FB ku rasa banyak bg manfaat dari keburukan (peribadi)

nak tahu berita, cepat je tersebar kat facebook. sini semua pakai facebook, termasuk acivist pun rata2 promote pakai facebook. ada satu event start kul 12, ku bukak facebook kul 11, baru tahu ada event (demo) tu

pemilik yahudi, memang ya. contoh, yahudi buat bom, kita amek bom dieorang p bom balik kat dieong. sama la kot dengan facebook ;)

apa2 pon, usaha milat tu jgn diperkecilkan, cuma ku tunggu dah ramai kawan masuk, baru aktif disana

thx for remind

nak exam 2 jam lagi!

syah shah June 3, 2010 at 2:24 PM  

google juga tak silap aku milik yahudi... secara sikit sebanyak, so does blogger sebab dia under google...

fesbuk? frenster? myspace? tagged? takpela, aku tak kose nak layan mendalah tu suma...

HEMY June 3, 2010 at 2:27 PM  

Ann, sebab tu aku kata, tak tau betul ke tak 100% facebook sokong ketenteraan israel..apa website ustaz tu?

yang nak ditekan kan kat sini, kadang kita pung pang hebat..tp benda kecil yg boleh dibuat tak mampu nk buat

kita sama2 try millatfacebook la shahrul...mariiii~~~

joe, dari satu segi mmg betul apa ko kata...kita pakai utk bagi balik kat dia..tp contoh la kan.contoh mmg betul duit FB salur ke tentera israel..adakah kita masih boleh kata FB byk kebaikan dan terus guna?? itu sama mcm kerajaan halalkan pelacuran sebab byk kebaikan - duit msuk akaun gomen..betul?

Masy June 3, 2010 at 2:42 PM  

aku dok tggu gak ni verify email tp x dpt2 lg. hmmmmmmmmmmmmmmmm ramai nau kot org daftar, staff nk balas x cukup eheehhee

Ann June 3, 2010 at 3:44 PM  

http://www.zaharuddin.net/content/view/901/72/

HEMY June 3, 2010 at 4:08 PM  

masy..try guna gmail..aku wat gmail ok

Masy June 4, 2010 at 11:36 AM  

aku terus login je. bole je hehe. ha ko guna nama ape? add aku cepat

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP