KO mengandung???!!!~~~~ Camne nak konvo??apa orang kata nanti??!!

>> Tuesday, June 1, 2010

uitm convo

uitm convo

Sabtu lepas, adik aku konvokesyen kali kedua untuk tamatnya degree beliau kat UiTM Shah Alam. Sidang dia pagi, tapi mak, abah dan suami dia je pergi awal. Kami tidor dulu sampai pukul 9 lebey camtu. Sekali adik ipar aku call kata adik aku dah kuar. Mak aih..awalnye.

Kami pun kuar dan amek bas yg disediakan lepas park keta. Sampai2 cari bunga. Bapak mahal weh..tapi takpela. Sekali sekala. Share la aku ngan adik aku beli. Then adik ipar aku, Fik datang.

"Bang, Nurul punya tempat special punye. Redup je. Bukan kat dalam dewan"


For his loved one

So kami pun ikut la Fikri gi tempat adik aku. Sekali masuk perpustakaan. Ait? Upanya tempat sementara kecemasan. Hahahaha. Adik aku sudah pitam la dalam dewan. Terus bawak kuar. Tengah ngandung kan. Jadi morning sickness la.

Haa..peace dari atas katil pesakit..ahahaha


Ahahaha...memang kena kutuk kaw-kaw la adik aku. Aku mulut memang fire mengalahkan ultraman.

"Err..tau tak nurse. Dulu masa saya grad, ada gak tempat kecemasan tau nurse. Tapi sy kata ngan kawan. Apa punye kodi la leh masuk unit kecemasan time grad. Sekali adik saya nurse!!!. Mwahahaahaha",  aku gi bakar adik aku depan nurse tu.

Malamnya kami plan nak boling. Jadi bila nurse tu kata kena rehat terus aku sambung kutuk. "takleh main boling kan nurse?". Adik aku leh pandang aku sambil cakap "bodoh ar abang" pelan2. AHahaaahahaha!!!. Fik plak tumpang sekaki. "Tula ari tu ko ckap lepas nikah leh ngandung..aku pulun la lepas nikah. Kalau cakap lepas grad takdela ngandung". Ahahahahaha!! Bagus adik ipar ku..memang geng!!

So kesimpulannya, jangan ngandung sebelum konvo..binasa badan. Ahahaha.tapi ok gak, leh blah awal time sume orang masih dalam dewan. Lagi gambar korang belek efendism ek.

16 comments:

Masy June 1, 2010 at 4:31 PM  

masa tu dah naik atas pentas amek scroll x? kot tak, rugi laaa hehehhehe

HEMY June 1, 2010 at 4:32 PM  

sudah amek scroll..hehe

Ku Tak Sempurna June 1, 2010 at 4:35 PM  

kenangan tu

.
.

mesti takkan lupa smpi bila2 ;D


err.. cembam dah konvo kaaan??

:D

Twiggy June 1, 2010 at 4:35 PM  

hahahaha sangat keji ok kutuk adek sendiri camtu, tapi memang kelakar :D

Cik Norfa June 1, 2010 at 4:38 PM  

giler comel korang adik beradik...
mesti jadi kenangan manis utk adik kau. :)

Erina Asmawani June 1, 2010 at 4:42 PM  

ni boleh cite kat anak dia nanti..

"masa mommy nak amik scroll, mommy pitam sbb ngandungkan ko tau tak"

heheh..kenangan best nih

Mak Su June 1, 2010 at 6:01 PM  

keh keh keh, sabo jer lah

HEMY June 1, 2010 at 6:22 PM  

KTS : hehehe..lama dh cembam konvo

twiggy : ni mmg our thing

cik norfa : yg paling manis of courseee

erina : hahaha..betul gak tu

mak su : =]

*~ aRaBeLLa ~* June 1, 2010 at 6:24 PM  

hahaha..tak boleh blah betui..

wHoSeNa June 1, 2010 at 8:40 PM  

tahniah utk adek ko for both convo n pregnant...;))

t'igt ak konvo kat uitm...wee..~~

Ann June 2, 2010 at 12:14 AM  

wah dpt 2 good news ni..congrate tuk adik tu..

Mohd Shahrul Hafizi June 2, 2010 at 5:00 AM  

Siot je ayat adik ipar ko tu. Hahaha.

zella y June 2, 2010 at 8:21 AM  

perrgghhhh...
boleh jdkan kenangan terindah tu...
leh jdkan cerita utk generasi2 akn dtg heheh...

time2 konvo mesti bunga mahal2...
tp mahal mcmane pon msti ada org beli...mcm gile2 je bila tgk bunga hahhaha

PnConfused June 2, 2010 at 9:50 AM  

wei.. anak dia kecik2 dh nek pentas amek scroll...



:)




kenangan tuh leh citer kt bb nanti

Yunus Badawi June 2, 2010 at 4:04 PM  

Merata UiTM tu org jual bunga. Aku ingat tahun depan nak jual bunga jugaklah kat keluarga graduan2 ni. Tapi pakai internet. Biar mereka order lepas tu aku suruh budak aku tunggu kat parking hehehe

Sylarius June 7, 2010 at 4:19 PM  

Nak buat macam mana, benda-benda mengandung ni tak disengajakan beb. Lagipun, rezeki anak dalam kandungan tu. Belum keluar lagi dah merasa konvo. Bukan senang nak dapat chance cenggitu. Haha =p

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP