Cencurut itu bau nye hapak..macam gampang berlari2 curut dalam bilik aku..

>> Monday, June 21, 2010

Seminggu tinggalkan umah bujang aku. Bujangku syurga ku..Bukak je pintu umah dan masuk ke dalam, satu bau hapak telah menerobos masuk hidung mancung ku. Perghhh!! Bau cencurut!! atau bahasa lainnya tikus mondok. Cencurut ni kalau dia presence kat satu tempat tu..memang la berbau. Macam haram bau dia..

"Pergh..bau macam haram..celake cencurut"

"Aku tak bau pun", kata housemate aku

"Aku bau sangat ni pun sebab dh seminggu tak dok sini. Kalau tak dah tegal biasa. Tp memang bau kalau menatang cilake tu ada"

Masuk bilik aku sensasi dia bukan main. Aku capai febreeze terus ku sembur merata bilik. Arghhh!! Aku kena cari ambi pur punya pewangi la camni. Haaa..mula la nak kata bilik aku sepah macam sarang tikus. Huhu..kadang memang sepah..tp selalu aku kemas balik. Lagipun bilik aku je kat bawah..takkan bilik atas plak ada cencurut. Kalau tikus ye lah..cencurut takde kuku..dia takleh nak panjat lompat2 macam tikus.

Bila nak tido dengar bunyi dia berlari2..siottt~~ takleh tido. Rasa kang celik2 ada depan aku..iyewwww~~~ Nak dipukul dia dok sembunyi bawah2 meja. Yela..bawah meja ada kotak2 fail barang2 aku. Arghhh!! Tensen..kalau aku nampak aku tujah ngan batang penyapu. Dia kuar. Kang tau2 masuk balik. Pintu bilik dh rosak kunci dia. Dem~~~

Sudahnya secara tak sengaja aku tgok Brazil main..huhu~~ Lepas tu nak tidor balik pn tido2 ayam dek bunyi dia berlari. Sensitif tol telinga aku bab ni. Lepas subuh aku kemas lagi bagi kemas bilik aku. Last cencurut aku murder dulu tu..lama gak aman bilik aku dn umah aku. Ni memang kena wat tindakan khas ni. Nak bagi racun takut mati selit2 kotak2 stor kitorang. Jenuh nak kutip bangkai..Arghhh~~~

11 comments:

en_me June 21, 2010 at 5:47 PM  

brazil menang kanns.. ehehe

Erina Asmawani June 21, 2010 at 6:02 PM  

cencurut comel..aku penah nampak satu family cencurut jalan kat syiling umah atok aku..siap gigit ekor antara satu sama lain..cam ketapi..hehehe..

ko pasanglah perangkap.

P/s: bau cencurut camne? cam bau tikus?

donnyien June 21, 2010 at 6:03 PM  

Ya,tapi kaka dapat red kad.pas ni dia bolehlah p shopping x ya main bola. hehe

HEMY June 21, 2010 at 9:30 PM  

tikus takde bau kecuali berak ke apa..tp cencurut tu..perghhhh...

kaka wat taik la...abeh -3 point kena kad merah..harammm

zonaku June 22, 2010 at 7:56 AM  

pasang la perangkap!
main letak racun jer, dah busuk bangkai karang br jumpa. lagi ngeri!

Masy June 22, 2010 at 8:10 AM  

pergghh cencurut plk, dah laa badan dia tu senang je nk bolos. ko sendal laa kain bawah pintu bilik ko

pastu pasang perangkap. yaaaa modus operandi perlu dirangka dgn pantas ni

zella y June 22, 2010 at 8:37 AM  

better ko pasang perangkap...
klu letak racun,nanti ko nak kutip bangkai dia mmg ngeri la...bukan ngeri je...jijik woooo...!!

cik selamah kundang June 22, 2010 at 9:48 AM  

aku penah kena jugak.gila bau rasa nk meroyan

Mak Su June 22, 2010 at 12:03 PM  

ayoyo, makan hati.... nampak gayanya sudah tibalah masa untuk spring cleaning, buang2 kotak2 barang2 tak pakai... bubuh perangkap

HEMY June 22, 2010 at 12:05 PM  

yeahhh...tapi tak mampu nak buat plak cleaning stor buatan bawah tangga...banyak tuuuu...

takpe2..sudah ada update..nanti akan dishare

Kniedaz June 22, 2010 at 4:01 PM  

cencurut..huhu..dia gigit barang2 tak?

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP