Boring habesss~~~~ Aku seorang mak mertua

RizalNAzeana

Damn bored~~~ A new entry might kill the time =p. I had my first wedding job with my new 7D last week at Bukit Kuching Jeram. THat's 65KM from Puncak Jalil. I was contacted at the last minute by someone who offered me to shoot and burn. Now waiting for my payment. Not that much but enough to pay for my first month camera installment. Ok what.. Selamat Pengantin Baru to Rizal n Azeana.

Oh, need your comment. Lately I think I've got my own style of Efendism which you can see from the above photo. I'm a Hi-key photographer. Well, simply said my photos would be a bright and vibrant one. Some might say it's an overexposed picture. But what say you?? Just click on the pictures for more.

---------------------------------------------------------------

Aku seorang Mak Mertua ( Request dari FND)

Kalau kome nak tau, aku dalam masa 5 bulan dapat 3 menantu. Haa..ambek kau!! Rempit gi pasar sana sini orang kampung, kawan rapat, toke ayam, apek sayur tak kurang juga YB dok tanya bila aku nak bermenantu. Haa..sekali 3 aku dapat, muak diorang nak mai umah aku kenduri. 

Sorang Utara, sorang timur, sorang tu plak sampai dah luar rangkain celcom dah. Fuh, hepi memang la hepi tengok anak-anak aku dah ada teman hidup. Teringat zaman aku kawin dulu. Walaupun masa aku kawin dulu macam mamai je sepanjang majlis dek kerana terkejut kena kawin sampai tak sedar pun tema warna apa sume tu. Tapi sikit2 tu teringat le juga. 

Selaku Mak Mertua, paham je la..aku mesti la ada expectation aku sendiri. Kalau yang pompuan tu sah-sah la aku target kemahiran memasak dia. Haaa..tapi susah benor nak rasa masakan diorang ni. Cuti bukan la lama sangat kadang tu jenguk aku. Nak suh masak takut penat pulak kan sekali sekala balik.Aku rasa sekali sekala tu aku nak buat-buat sawan ke kan..kasi meracau ke mintak bubur nasi air tangan menantu. Haa..baru diorang tau. Aku nak tengok muka sorang2 tukar kaler turqoise.

Bila dh ada menantu plak, mesti la aku teringin nk timang cucu. Anak laki aku tu..tiap petang dok timang bola tengah padang...bila aku tanya bila plak aku nak timang cucu, dia leh kata tunggu bini dia terer timang telor. Haram jadah punya anak laki. Kalau tak competent habaq mai..boleh aku share petua. Baka keturunan aku subur seperti sawah padi meluas yang ditabur coklat mencurah-curah tau.

Bila tengok anak2 aku dok manje2 ngan pasangan masing2..ibu mana yang tak gembira..dah kawin..biaq pi la. Ni masalah kalau anak aku yg tak kawin lagi ni. Status FB dok tulis balak aku balak aku awek dia update. Ewah2...balak balak ye. Tu anak aku tauu...sesuka hati kau nak panggil balak. Amvoi..Aku mertua zaman moden..haa..sapa je yg aku rasa syak ada kena mengena ngan anak2 aku, aku add..kalau diorang ignore..aku anta emel "elehh..bacul". Haaa..kalau korang nk bukak akaun FB pada mertua2 kat luar tu..kontek je aku jah~~~

Raya tahun ni tak tau le aku. Ntah anak mana yang balik raya pun tak tau. Sedey le juga bila dikenang2 tu. Sapa pulak nak tolong2 aku masak kalau masing2 raya umah belah partner. Haisshhh~~~ Ni yang pilu ni. Kang aku berlakon ada alahan kang, sian plak depa. Aku tunggu je la raya menjelma ni. Aku nak mintak set karoke la kat anak2 aku..leh layan lagu raya sorang2 nanti. Cara gak tu..

Comments

Kniedaz said…
hoh..yg bawah tu luahan hati mak ko ke hemy?...pasal gambar tu xreti nak komen sbb kurang sket ilmu gambar...rasanya, certain gambar cantik kalau exposure sebegitu, setengah gambar tidak..
hahaha....

sempoi punya mak mentua..
zonaku said…
aku kan.. kalau ko amik pic jer, semua cun!.. er pic tu la.. bukan ko!


bila dah bermenantu mmg ar camtu.... syukur, raya mak aku masih meriah.... walau menantu dia 3 jugak
wHoSeNa said…
owh camtuh eh??gerun jgak dpt mak mertua cmni...heee
ad3ck said…
chun gambo2 yg ko amek bro..
Masy said…
mak mertua ade fesbuk T____T abeslahhhh
zella y said…
cantik la gambar ko amik...
mahal x?? klu xmahal,leh aku rekemen amik ko time adik aku kawen nanti hahahha

nanti ko upload byk2 lg gmbr erk...
Ann said…
pengantin pom tu ada iras2 faraf AF lah..sowi tak jwb soklan
HEMY said…
kniedaz : bukan luahan hati mak aku...tu mak sume di muka bumi..aku wakilkan..aahaha

thanks ad3ck

zellaY, kat blog efendism tu ada price dia..ko gi tengok la ek..hehehe
Mak Su said…
heh heh heh, amvoi mak mentua nak karoke ek.... eh wah.

hi-key maksudnya apa? pix yg vibrant and bright? eh... ai loikee.... so, kena click kat gambar ker utk tgk lagi?
citer mak mertu atu besh je gua layan.
sebenarnya sedey mak mertua tapi, disampaikan cara ala-ala rockers..
mak mertua moden..
hehehe..
syah shah said…
izin kan aku gelak guling-guling...

hahahahahahah :P :P :P