Spender sapa gambar sinchan ni??

>> Tuesday, April 6, 2010

Sekarang ni musim hujan masih lagi menyelubungi KL, S.Alam dan kawasan yg sewaktu dengannya. Tp selalunya rahmat Allah ni turun petang-petang. Aku dh mula khuatir ni. Lepas kahwin ni jarang bersukan. Tamat je cuti kawin aku hari tu, dengan jajn-jajan kenduri aku yg aku niat nak bagi kat budak2 taman tempat aku main, aku pun gi tempat aku besa main. Tp tengok macam sunyi je. Memang selalu depa main lambat. Sekali bila aku call, diorang cakap dh tak main kat situ. Makin lama makin lambat turun padang and terus takde orang dah.

Dem~~~ Ini seriyes...

Tempat baru ada, tp agak jauh dari tempat aku tu. Kira makan lagi 5 minit la perjlanan dari opis ni nak ke situ. Hmm Hmmm..Itu pun asal petang je ujan, memang tak turun lagi stat dari yang hari tu. Tapi aku sempat bagi jajan2 kat budak2 yg ada sekitar situ. Petang ni macam chantek je cuaca..malam ni nak main tenis..yeaaaa~~~ Ya Allah..nak turun ujan malam skit ekkk...

Aku nk tulis something sebenarnya hari ni. Tp bila tgok ada entri baru untuk project alpha, aku terus tulis entri tu. Skang dah takde idea..Ilang dimakan hama aircond. Aku nk share pengalaman keje adik aku la. Haa..Adik aku yg kawin sekali ngan aku ari tu tgh tunggu posting. Dia baru dpt keje kat Taska jaga budak 2-6 tahun kat situ. So hari2 jaga kerenah budak2 ni. Tgok kan diorang mandi sume2 la.


Semalam habis mandi ada satu spender budak ni tertinggal. Adik aku tau dh sapa punye. Budak nama Denis yg punya. Spende Denis ni ada gambar sin chan besar. So,adik aku pn tnya depan sume budak. "Ni spender sapa ni??". Sume diam je takde yg nyahut. Sekali ada sorang budak ni nama Daniel (bukan nama sebenar) pun ckap kat adik aku. "Cikgu, tu spender Denis".

"Haa..Dennis meh amek spender kamu ni". Denis pun bangun dan berjalan ke arah adik aku. Di tangannya ada biskut Oreo yg mak beliau bekalkan. Smpi depan adik aku, dia tak ngaku sebab malu spender beliau ada gambar sin chan yg besar.

"Ini..ini ...bukan spender saya cikgu".
"tapi tadi Daniel kata kamu punya"
"bukan cikgu"
"Daniel, sini sat. Ni spender Denis ke?"

Si Daniel pun bangun dan berjalan ke arah adik aku dan Denis. Tp Daniel tak pandang adik aku pun, dia dok pandang biskut Oreo yg ada kat tangan Daniel tu. 

"Ni spender Denis ke Daniel?"
"Bu..bukan cikgu. BUkan dia punye", Daniel menjawab tapi matanya masih pada Oreo si Denis.
"Hmm..tadi kata Denis punye, Takpe la, gi duduk", adik aku pun suh diorg berdua dok tempat masing-masing.

Diorg berdua pn jalan beriringan ke tempat duduk mereka. Tangan Daniel memeluk Denis sambil berkata "Haa..Denis, aku dh tolong ko kan...nak la skit Oreo". Ahahaha~~~ Dem. Kecik2 dh pandai komplot. Last2 spender tu adik aku buang je.

14 comments:

Mr PenyuBiru April 6, 2010 at 5:33 PM  

hahaha...

ari tu ade kwn sekolah anak aku,budak lelaki tunjuk spender kat anak aku.hampeh tul.haha

HEMY April 6, 2010 at 6:03 PM  

kawan aleesya la ek? kih kih..demmm...tapi sebaik tak tunjuk gajah

sharamli,  April 6, 2010 at 6:11 PM  

cis..mengalahkan spender dak p0mpuan..nak kat0n2..hak3

zonaku April 6, 2010 at 9:50 PM  

hehehhee.... kecik2 dah pandai budak2 ni

baincardin April 7, 2010 at 7:58 AM  

Jom selamatkan harimau! ^_^

Masy April 7, 2010 at 8:14 AM  

fuh ade niat terpesong rupanya. heheh

~0~ April 7, 2010 at 8:42 AM  

hahah....kekecik da pandai...siot...

zella y April 7, 2010 at 8:52 AM  

budak2 sekarang... ;)

Mak Su April 7, 2010 at 10:11 AM  

kakakaka, nak idopp ;)

green April 7, 2010 at 10:57 AM  

hehhe...budak2 cute laa..

Kniedaz April 7, 2010 at 1:21 PM  

dennis ngan daniel macam danish n danial akak di rumah..duduk berdua sok sek sok sek pastu ketawa sakan, semua benda diorang fikir funny..budak2...huhu

HEMY April 7, 2010 at 2:44 PM  

bain : aku ada gi blog ko..tgh cuba nk join n karang blog pasal rimau gak ni

budak2 mmg suci murni...dah tomey..

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP