Please find happiness there sista~~~

>> Tuesday, April 13, 2010

3hb April yang lepas, Kak Wa meninggalkan kami untuk mengikut suami tercinta, Osman berhijrah ke Brisbane, Australia. Buat masa ini, berbentuk sementara lah. Kak Wa dapat cuti setahun tanpa gaji dari mengajar. Tapi nak dapat cuti tu punya la azab. Prosedur, borang2 yg nak diisi, yg nak diterjemah, mmg sumenya azab sungguh. Makan tenaga, masa dan duit. Riban juga habis nak setelkan sume. Ditambah plak kakitangan pengurusan gomen yg macam harem buat keje. Kesian tengok Kak Wa, terkial2 nak buat. Nak tolong tak dapek..mana yg boleh je kami tolong.

Aku  mintak Cembam untuk turun KL. Biarlah sume ada time anta KakWa kat airport. So alhamdulillah, Cembam selamat smpi malam Jumaat 1hb tu. Aku amek kat Bukit Jalil dan terus ke S.Alam. Mak abah pun on the way masa ni. Fikri dan Nurul adik aku kena balik kampung 2 keta malam tu amek mak. Sebab barang2 Amsari, adik lagi sorg yg ATMA tu pn nk berangkat ke Tawau. So, penuh keta. Mekasih sangat ek FIkri n Nurul amek diorang.

Sampai je kat S.Alam, Cembam terus tido. Kepenatan. Aku tggu mak ayah smpi dari Sabak. Buatkan air teh. Sampai2 je..chat skit2, kami pun tidur.Esoknya mintak work from home dari Bos. Sebenarnya last minute mintak. Sian kat bos. Sbb Hari Jumaat tu aku tau kerja tak banyak and aku dok umah keje pn still efisyen gak. Tp, bos benarkan. So Jumaat tu aku WFH smbil wife aku kemaskan bilik.Huhu.

Pukul 6, log-off dan bertolak ke S.Alam. Plan nak main boling satu famili, tp dok ralit susun gmbar dalam album. Tengok2 dah kul 9.30 malam. Tapi last2 abah kata "jom". Dlm hati memang malas dh. Malam minggu pergi main redah, lambat lak tu. Mmg la susah nk dapat lane. Memang betul. Gi Plaza Alam Sentral penuh. Ole-ole pun penuh. Tp kami decided tunggu kat ole-ole sambil makan sate.

"Mak penat ke??"
"Ye la..balik je la. Esok nk banguk pukul 4"
"Alaaa..mak tak dapat bola boling lagi tuuuu"

Kami nk bertolak ke LCCT dlm kul 4.30 sebab takut F1 akan caused jam ke kan..flight kul 7.45, tapi kena check in dalam 6.45. Mmg la awal 4.30 tu. Tp better awal dari terlepas flight. So dlm kul 11 dapat lane..main la kami cross lane. Segar terus mak. Siap baling utk turn adik aku yg odw datang. Fuhh!!! Tp Cembam dok je la tgok..dia tak minat..Hehehe. Tp mmg gila la famili ku..esoknya bangun kul 4. Tp layan boling smpi kul 2 gak smpai umah. Mwahahaha~~~



Ni kira full family dah. Sblum ni adik laki aku tu asek takde. Abaikan adik pompuan aku yg pose gaya nk kalahkan ayu raudhah tu ye. Hepi belated bday biba..hehehe~~~



Kiss yg jarang2 dapat diberikan pada kak wa..tp aku mencemar duli cium Kak Wa. sbb nanti rindu~~~ Huwaaaaa~~~

Pagi tu mmg dpt bangun kul 4. Siap2 mandi mana yg mandi...dlm 4.30 tolak kuar dari umah. Aku amek jalan lebuhraya Elite straight ke LCCT. Smooth je. Cuma bila sampai kat bulatan2 yg area nak sampai LCCT tu banyak gak la keta. 

Sampai sana ramai dh makhluk tuhan kat LCCT tu. Ramai lagi yg bangun awal dari kami. Huhu~~ Abang Osman check in apa sume, semayang subuh kat surau dan akhirnya tiba la masa untuk mereka berdua berangkat. Masing2 dh bergenang air mata. Aku mula2 cool je. Pas amek gambar, aku tak hantar smpi ke pagar last tu, aku temankan mak yg dah menangis. Time tu baru aku nangis. Terkenangkan sume perngorbanan kakak aku selama ni pada kami sekeluarga. Duit, tenaga dan masa yg dia dah salurkan untuk kami.


Gambar kami sekeluarga menghantar Kak Wa and Abang Osman.

Balik tu bawak Vios yg telah kunamakan Daphne akak tu, lagi la sedey. Kira harta peninggalan terwaris gak tu. Memang terkenang je sepanjang perjlanan balik ke S.Alam tu. Sume gadoh2, saat manis, tiap kali kak wa gelak bila aku buat lawak la. Mmg la bukan meninggal dunia..tp sedih woh. 

Tapi baru tadi aku chat ngan kak wa dalam FB, macam OK dia kat sana. Tgh cope. Katanya nk cari bahan masak melayu pun senang. SO, kami doakan yg baik-baik sahaja ye Kak Wa.

10 comments:

PnConfused April 13, 2010 at 6:42 PM  

wahhh bestnya... aku suh HB aku apply keje kt Obersea, aku sanggup amek cuti tanpa gajiii..... hehehehehhe....

ko tau dia jawab pe??? pe kata awak apply sambung lagik study, sy ambek cuti tanpa gaji...

cetttttttttttt!!!

HEMY April 13, 2010 at 7:07 PM  

ahaha...tuh le..perspektif yg pompuan kadang lupe..kami laki pn nk goyang kaki..ekekeke

joegrimjow April 13, 2010 at 7:08 PM  

kat mane2 pon nak peluk je isteri die
huhu

sharamli April 13, 2010 at 8:21 PM  

dah2..jangan nanges..hee

Kniedaz April 13, 2010 at 10:26 PM  

lap lap airmata..lepas ni ari2 ble chat ngan kak wa dalam FB..tp mestilah rasa sedih sebab berjauhan..huhu

Erina Asmawani April 13, 2010 at 10:40 PM  

wow bestnye duk Aussie, jgn risau kat sane mesti die jumpe ramai malaysian..x kekok sgt ;)

mest anak kakak ko nanti comeyyyyyll..hehe

HEMY April 13, 2010 at 11:05 PM  

joe : tgh berahi ni peluk la..kang dh ilang rasa tu susah pule..hehehe

sharamli =p

kniedaz :tu la..teknologi merapatkan hubungan

erina : amiiinnn...kasi comey aku leh kokak pipi2 diorang

zonaku April 13, 2010 at 11:36 PM  

tumpang nyampuk: pnKompius, aiiiyyyoooo... kata ngan dia, leh jaaa...... hang stadi, dia jaga bby! mau????

err.... x per nul, jauh di mata dekat di hati.... btw, ada fb n other communication tools... x la terasa sgt...
aku n famili pun selalu ctc, ada updates on daily basis, x terasa pun aku sbnrnya dah 5 bln kot x jejak penang...

n, as i've experience b4, be prepared mak ko nanges pagi raya lps cakap kat phone ngan kak wa,kalau dia x balik raya la...

HEMY April 13, 2010 at 11:54 PM  

zonaku : haah..mmg kena prepare la yg tu..sian mak aku

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP