Anak-Anak pergi jauh, ada menantu pengganti~~

>> Thursday, April 15, 2010

Kalau 3 April, Kak Wa berlepas pergi, pada 5 April adik laki aku pula berangkat ke Tawau untuk lapor unit. Tidaklah sejauh Brisbane, tapi mungkin utk 3 tahun lamanya. Mak pastinya berasa sedih bila anak2 nye jauh dari mata. Kena pulak dengan berita junior yg disula oleh pegawai senior nya kuar surat khabar tempoh hari. Lagi la mak risau.

Rumors pulak kata Tawau ni dugaan hebat. Pegawai tak byk operasi. Dok kat kem, tak tau buat apa tu yg nanti dok raging dan pau budak2 junior ni untuk langgan pelacur yg khabarnya putih2 di sana. Disuruh pulak tenggak arak. Nauzubillah. Aku hanya doakan yg terbaik je lah utk adik aku.

Tadi tgok status FB kawan dia, dia kata adik aku operasi 3 bulan. Jadi OK la. Time operasi takde la kena raging. Sekadar raging apa lah sangat..tp skang punya raging ngn mentaliti yg semakin ganas..Fuhh..bahaya. Sume dh macam binatang bila ilang kawalan..binatang pn takut.


So, adik aku berlepas utk flight 2 petang. Lunch time aku tolak ke KLIA. Mak, ayah dan adik aku dh ada sana masa aku smpi. Tunggu skit, then tiba la masa utk berlepas. Gambar ni diambil time nk masuk pagar dah. Ada gambar nangis2. Tp tak uplod la kot. Jaga imej askar yg gagah. Ekekekeke~~~.

Haaa..nak tau satu citer pasal askar??? Aku dulu masa keje streamyx, masih lagi la mencari2 keje yg stabil. Dipendekkan citer, aku nmpak iklan kat suratkhabar yg TUDM nk amek jetfighter pilot. So, aku pun yg masa tu terumbang ambing dalam kerjaya aku, cuba apply. Maklumla, dulu cita-cita pilot, tapi takde rezeki. 

Tp besa la, satu keputusan yg besar tu nk buat. Abaikan degree software engineering dengan CGPA 3.08 tu utk jadi jetfighter pilot plak?? Maka macam insan lain yg lemah dan hanya sujud pada Allah dengan rasa desperate bila susah, aku pun semayang la istikharah minta petunjuk. Aku minta yg terbaik utk hidup aku. Oh ye, masa ni..aku tak kapel lagi ngan Cembam. Kami baru kuar sekali dua rasa masa tu as friend.

So habis istikharah aku tidur atas sejadah...tau tak mimpi apa?? tak kuar pun alamat utk jetfighter tu. Tapi dalam mimpi tu, aku nampak Cembam kat umah lama kami tengah edarkan pinggan untuk makan tengahari kami sekeluarga. Kami sekuarga dah duduk dalam bulatan. Nampak Cembam tuangkkan lauk utk kami semua. Hmmm~~

Bila aku terjaga..aku senyum sendirian. Ok la..kapel la ngan Najwa. Then aku tak pergi jetfighter pilot punya temuduga. Dari mimpi la aku akhirnya kapel dan kawin ngan wife comel ku skang ni...wink!!

10 comments:

Farah Yusri April 15, 2010 at 2:59 AM  

Harap-harap adik kau dalam keadaan selamat selalu. InshaAllah.

Sweet gila baca ending entry kau! Aku pun tersenyum sorang-sorang depan laptop. Hekhek.

Jard The Great April 15, 2010 at 7:10 AM  

hehe.. sweet pasal solat istikharah nmpk cembam

HEMY April 15, 2010 at 7:30 AM  

Farah Y : hehehe..tuh le..tetiba citer pasal adik aku teringat kisah aku plak

Jard : heee...antara istikharah yg..eh..satu2nya istikharah yg dapat petunjuk..

joegrimjow April 15, 2010 at 7:46 AM  

dah lama xnaik kapal terbang
hehe

entry bini tu, takot nak baca, haha

zella y April 15, 2010 at 8:30 AM  

wah.. alhamdulillah, lps smbhyg je nmpak cembam ye??

aku nk suruh bf aku wat solah istikharah jugak la...

doa2 semoga kalau2 ade nmpak muka aku, harap2 time tu aku dh kurus smbil melayan dia mkn ngeh3....

~wAniE~ April 15, 2010 at 9:09 AM  

syg ko kat adik ko kn..mcm nie la abg..t'rs diri ko b'gitu comey..hehhehe...ko pn msti syg aku kn..adik ko d alam maya..waahhhh bile plak kn??

~0~ April 15, 2010 at 10:01 AM  

hehehehe....

semoga adik kau selamat...

syah shah April 15, 2010 at 10:19 AM  

semoga adik ko berada dalam rahmat dan lindungan Allah sentiasa... Aminnn...

Atas cerita adik, bawah cerita ko ye? nak jugak menyelit tu... hahahahah :P :P :P

HEMY April 15, 2010 at 10:33 AM  

joe : biar betul lama tak nek kapal terbang...dh ko dok obersea mesti la selalu

zella : bukan sume dia bg petunjuk..

wanie : aku mmg syg ko..meh cium aku..di pipi tanda abang mu kiut..ekekekeke

~0~ : thanks

syahshah : harus menyelitttt

dextrike April 15, 2010 at 12:17 PM  

hehe, solat istiqarah tu, petunjuk yg bro da sampai masa ntok tu.. hehe.. alhamdulillah, pilihan yg tepat + dah jodoh.. spe laa jodoh ku nanti.. T__T

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP