Bijik pelam yg licin

>> Saturday, April 4, 2009

Baru je smpai kampung. Ingatkn balik pas maghrib sbb nak bermain takraw dulu sblum blik kmpung tp petang tadi hujan turun selebat2nya. kalau Masy ke Perlis rasa macam awan diperah2..aku plak rasa mcm manusia satu dunia tgh simbah air dr baldi secara deras...

Putih je depan tak nampak apa..dengan angin, air yg dh melimpah2 atas jln..mmg hujan plg lebat dlm idup aku pernah redah naik moto. Alhamdulillah Benaffey tak mati2 plak..tp akhirnya mati gak sbb dok tgh2 dua kete, kat lopak..mmg keta2 tadi tu kasi hala air ke enjin..Lepak la aku kat Petronas Technology Park tu.

Sblum balik kampung aku singgah pasar malam tmpt aku beli pelam 4 kilo kan. Kira buah tangan la utk kuarga aku. Tolak dr Puncak Jalil 9.15 n smpi 11.15, dua kali berenti buang air kecik..huu..Kalau ada speed trap, mati la aku..mau dpt skali 8 kot.

Smpi salam2 cium2 mak, terus smyg isyak Abah tidur masa aku smpi. Aku slsai sembhyg dia dh bgun tgh mkn kat dapur..aku join le. Ikan grg tumis paku pakis je..tp sbb air tgn mak, best je makan. Abah tny beli mana pelam tu dan terus kupas. Pasal pelam..ingat masa kecik2 dulu. Depan rumah ada pokok pelam air dan kuinin.

Kalau byk buahnya mak akan buat jeruk. Yang dh masak biasanya mmg bedal je la. Igt aku adik beradik ni masing2 dok tunggu pelam tu gugur..cam tggu durian dah. Kalau pg2 bgun mmg terus terjah bawah pokok pelam tu.

Bila mak kupas and hiris kecik2...mesti masing2 menunggu bijik dia yg masih ada baki2 sukar dihiris isi pelam tu. Dpt bijik tu kira bonus la..Mmg licin bijik dia.

Korg pernah alami pglmn begini? AKu smpi skrg licinkan bijik dia..hehehe

0 comments:

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP